Category


Wonen

Bruningmeijer

Gallery doel Op de plek van de voormalige machinefabriek Bruningmeijer verrijzen 45 unieke stadappartementen met daaronder een parkeergarage. De architectuur kent een pandsgewijze parcelering en vormt daarmee een inleiding voor de achterliggende nieuwbouwwijk.  

Bank72 Enschede

Gallery doel Bank72, uniek erfgoed, vol verhalen en historische momenten, krijgt een nieuw leven. Het ABN AMRO gebouw is gelegen in het hart van de binnenstad en wordt met 27 moderne appartementen nieuw leven ingeblazen. Bij het gebouw zijn de uitgesproken architectonische elementen bewaard gebleven en zijn ruime balkons in de stijl van het gebouw..

Katoo Fashion & Furniture

Gallery doel Katoo Fashion & Furniture. In een uniek monumentaal pand uit 1880 wordt een unieke hoogwaardige modezaak gecombineerd met een luxe townhouse. Op de begane grond is een open tuinkamer toegevoegd waardoor de relatie met de diepe stadstuin wordt versterkt. Gelegen in de binnenstad van Groenlo.  

ABN AMRO Oldenzaal / D’Oale Bank

Gallery doel Het karakteristieke voormalige ABN AMRO-pand tegenover de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal wordt getransformeerd in een plek om te wonen. Op de bovenverdieping komen tweelaagse loftappartementen voor jongeren, op de begane grond komen ruime gelijkvloerse appartementen voor ouderen.

Ambachtsschool Enschede

Gallery doel De monumentale Ambachtsschool aan de Boddenkampsingel in Enschede wordt na jaren van leegstand omgetoverd tot 78 unieke en exclusieve appartementen met elk een eigen parkeerplaats. Uitgangspunt bij de transformatie was het behoud van de originele architectuurelementen zoals het exterieur, gangstructuur met lambrisering, kozijnen en hoge plafonds. Dit project is in samenwerking met IAA-Architecten...

De Melkhal

Gallery doel De oude leegstaande melkhal aan de Raiffeissenstraat in Enschede is een van de weinige monumenten die nog herinnert aan de oude agrarische cultuur van Twente. In het nieuwe plan “de Melkhal” worden wonen, werken en ontspannen met elkaar gecombineerd.
Lage Bothof

Lage Bothof

Gallery doel Er wordt fors geïnvesteerd om van De Bothoven een fraai winkelcentrum te maken, met een bijzondere combinatie van authentieke details uit de Enschedese textielhistorie en hedendaagse architectonische snufjes. Het oude fabrieksgebouw is mede bestemd voor kleinere dagwinkels, daarboven wordt een twaalftal loftwoningen gerealiseerd. Daarnaast worden er een nieuwe Jumbo en Aldi winkel gerealiseerd.